Lång dag

Hej hå bloggen! De senaste dagarna har varit häktiska, fullpackade med en miljon grejer och jag har haft mindre tid för bloggen. Idag var jag även i Ullared och handlade massor och påbörjade ett blogginlägg för några timmar sedan men fastnade mitt i en Battelfield 3-match med min kille (10 k tickets! Även om vi kom in mitt i var det helt galet långt).
Nåja! Jag spelade in värsta filmen nyss (och lite innan) men jag kan inte fixa till och klippa lite som jag vill, så jag sparar min vlog-debut till en annan dag.

Jag har hur som helst tre grejer att visa upp:
1. Dagens loot i skönhetsväg


Tre baslack från Claudia, nyansen heter 133 Crystal Clear. Jag köpte också en glasfil från Caludia och ett annat nagellack som jag tänkte visa snart.
Wet 'n Wilds lilla concealerpalett med en laxrosa, en gul och en grön concealer samt en highlighter.
Wet 'n Wilds puder Natural Blend i nyansen E824A Bare
Wet 'n Wilds gel-eyeliner (såhär långt är jag stormförtjust!)
Nivea Clear-Up strips är små plåster som man smackar på snoken, hakan och pannan om man har gott om pormaskar där, så ska de ta bort de små problemen.
Jag köpte också Proffs Volume Powder som jag tänkt testa när jag kammat ur dreadsen.

2. Sminket som åkte på efter att jag varit i Ullared och som jag suttit och varit fabulous i hela kvällen


Mest för att ge concealern, pudret och eyelinern ett litet test, men det ser bra ut! Eller gjorde iallafall fram till det att jag smetade ut blå ögonskugga under högra ögat. Det är betungande att inte kunna använda glasögon när jag sminkar mig, för det mesta kör jag bara på måfå och hoppas på att det blir bra.
Jag har också eyelinern på ögonbrynen, och det gillade jag verkligen! Wow!

3. Nagelbilder! woho!


Alltså, detta lacket föll jag för direkt! Det är ju helt fantastiskt! Claudias 167 Glamorous Black.
Och ja, jag har filat ner naglarna. De var snea och dana och jag ska ändå ha rätt hårt jobb i sommar så det är inte ens lönt att försöka ha långa naglar då, så jag tänkte att "Om jag ändå ska ha korta sen kan jag lika gärna ha det nu med".

Det var allt för nu bloggen!
Får se om jag orkar göra ett inlägg för Niveas Clear-Up strips idag... Den som lever får veta!

En god sak

Hej bloggen! Jag brukar jag snacka om smink vanligtvis, men sådanahär frågor ligger mig också varmt om hjärtat.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


Franken

Hej å hå!
Idag rullade jag i brun-lila toner

Niveas Stay Real på kinderna.

Jag har också testat att göra ett Frankenlack idag, det är ett nagellack som man mixat ihop själv av lack man redan har.
Jag blandade två HM-lack, Manhunter och Plum med MNY's  142A
Det blev såhär:


Det är lite mer glitter i det vänstra, därför är den ljusare, dock syns glittret inte särskillt bra :(
Nåja, det kunde ha varit värre! Det är rätt tjusigt ändå.

Produkter och naglar

Tjohej bloggen!
Denna helgen har varit fylld med LAN, mys och tv-serier, inget smink eller så med andra ord.

Idag tänkte jag visa upp mitt omgjorda recept till vackert ansikte (och fina händer).



(När jag tvättar mig på morgonen och kvällen använder jag inte allt i denna ordningen, då blir det 4,1,2,3)

1. Lindblomshonung. Lätt exfolierande, mjukgörande och bakteriedödande - härligt!
2. Nässelavkok. Sjukt skönt som ansiktsvatten, luktar si och så men känns desto bättre!
Ska vara bra på torr hy, men för min del, som har fet hy, ska det verka sammandragande samt hämma fettutsöndringen något.
Jag plockade ihop två nävar brännässlor, plockade bort dåliga blad och kokade i 15 minuter. Tillsatte lite atamon och lite citronsyra (ca 1/8 tsk vardera) så att det ska hålla sig lite längre!
3. Druvkärnolja. Detta smörjer jag alltså ansiktet med. En lätt olja som drar ihop porerna och återfuktar bra.
4. Bikarbonaten om är skrubbande, djuprengörande och avfettande - perfekt efter en lång dag i skolan eller som bra tvätt på morgonen.
5. Skrubb av kaffe, kakao och kanel som funkar bra på alla möjliga kroppsdelar, jag använder den till ansiktet och händerna. Kaffe och kakao har massor av fettsyror, om man bara tar lite kaffebönor i händerna och skrubbar allt vad man kan så blir man lite oljig, kan vara svårt att tro, men testa hemma! Det är helt galet vad skönt det är. Jag använder det också i ansiktet då och då. Ibland som skrubb och ibland tillsätter jag lite honung och har det som mask.
6. Mandelolja smörjer jag tassarna med efter en skrubb.

Sådär! Spännande va?
Idag har jag också målat mina naglar, woho! Det blev mitt nyaste lack  MaxFactor Max Effect Mini Nail Polish nr 17 Green Bronze. Mörkt grönbrunt med små guldflagor, inte glittrigt alltså, men väldigt svårt att fånga på bild.





Oliv

Godkväll bloggen!
Idag försov jag mig och satsade på ett simpelt smink.
Niveas Stay Real på kinderna och en olivgrön och en svart ögonskugga från 168-paletten.

(ledsen för den dåliga bilden men jag har lite bråttom!)


Puss mina kära läsare!

Solig dag

Hej bloggen! Idag har varit en solig och fin dag, fylld med skola och shopping med goda vänner.
Jag valde somrigt i grönt och gult på ögonen och en mörkare röd på läpparna.



Ögonskuggorna är ifrån 168-paletten som vanligt, rouget är Niveas Stay Real och på läpparna har vi en riktig goding från ÖB - Lovie nr 10

Lockar och läppstift

Hej hå igen!
Nu har det gått ca två timmar sedan jag applicerade läppstiftet!

Nyapplicerat:


Nyss:


Inget utflutet som ni ser! Vid denhär tiden brukar jag få lite Jokern-feeling när jag tittar mig i spegeln annars.
Tummen upp för denna grejen!

Sen så var det dessa lockar..
Tre storlekar på spolar, så jag delar naturligtvis upp håret i tre delar, moussar och rullar upp!


Såhär blev det efter en stund:


Närbild på lockarna:


De var både najs och bajs. Rullarna hade nån slags kardborre på som man skulle fästa håret på men de satt inte fast så rullarna blev lösa och jävliga, och den sista biten blev bara frissig. De stora (lila) rullarna gillade jag inte för fem öre, de gjorde verkligen ingenting för mitt hår! Men jag tänkte testa de ordentligt imorgonkväll och sova med dem och se ifall det blir bättre! I övrigt gillade jag dessa väldigt mycket, mjuka och lätthanterliga.

Svenska Björnstammen

Igår var jag på Den Svenska Björnstammen och fick fruktansvärt bråttom innan jag skulle åka så jag hann tyvärr inte fotografera sminket jag hade, men det var rätt enkelt - svart och glittrigt!



Jag tänkte iallafall gottgöra med att visa vad jag pysslar med idag.
Min mamma har beställt en läppstiftbas som ska vara "anti-feathering" från en postorderkatalog. Hon passade också på att beställa lite hårrullar åt mig som verkade fiffiga, eftersom att mitt hår har hemskt svårt att bli lockigt för det mesta.
Iallafall så fläskade jag på den genomskinliga basen och tog på ett av mina mest rinniga stift, ett läppstift från budgetmärket Claudia som jag gillar. Färgen är fantastisk också! Det är nummer 157, men jag har sett i mataffären att de har nya hylsor, så det är möjligt att det är nya nyanser med.



Jag återkommer i ett inlägg senare, där jag visar både hur håret blir och hur läppstiftet håller sig. Puss!

Skarpt



Såhär ser jag alltså ut idag, var väldigt trött och stressad i morse, dessutom så sov jag hemma hos min pojkvän och då är det ju extra mysigt att snooza.

Nåja!

Som bas har jag Lumene Matifying and Retexturizing Primer, MAC Pro Longwear Foundation, Rimmel Silky Loose Face Powder och Nivea Blush by Chantal Thomass i nyansen Stay Real.


På ögonen bär jag Too Faced Shadow Inscurance, Wet 'n Wild Mega Liner, Maybelline The Falsies och Nivea Eyes Shadow by Chantal Thomass (blir dock inte klok på vad nyansen heter, men den är mörkt gråbrun med kopparfärgat skimmer)

På läpparna har jag Stargazers Orangea.

Körsbär

Godkväll bloggen!

Idag körde jag på en tämligen simpel look. Foundation, puder, ögonbryn, mascara och en liten aning ljust brun ögonskugga (som syns helt galet mycket på bild men knappt något alls på riktigt) och ett häftigt läppstift, Cherry Bomb från Wet 'n Wild.



I bakgrunden skymtar ni min charmerande pojkvän i mina glasögon

Mina naglar får en paus från lackandet, så tyvärr har jag inget spännande att visa upp... Men jag lär ju börja med det förr eller senare ju, då ska ni få se massor av tjusiga nagellack :)

Urk

Idag glömde jag såklart att fotografera mitt smink, men oroa er inte, det var inget spännande. Jag körde nästintill exakt samma look som i söndag, utom att jag hade luggen uppsatt och Wet 'n wilds Mauve Outta Here på läpparna istället!

Förlåt, det tar ett par dagar innan man hinner komma tillbaka in i bloggandan igen, men jag ska göra bättre ifrån mig imorgon.

Jag har inte riktigt haft huvudet med mig idag, jag har varit trött och hängig eftersom att jag knappt fick någon sömn inatt, jag kunde inte för något i världen somna.

Nåja. Jag har nyss spelat The Sims 3, jag har äntligen förstått hur man ska hålla sina simmar på gott humör! Jag har börjat försiktigt med en sim, men tänkte gå över till en sim och ett husdjur när denna dör, för att göra det hela lite lurigare :)

Nu ska jag sitta och titta på olika resemål, mina topp fem ställen att besöka är:

1. Jerusalem
2. Tokyo
3. Goa
4. Rio de Janeiro
5. Los Angeles

Vilka är era?

Ledig måndag

Hej bloggen! Idag ska jag spela wow och göra en header.

Får jag presentera min feral-druid Clawandorder, soon to be 85!



Återkommer imorgon med något riktigt!

En närmre titt..



Ja, såhär såg det ut! Lila och blekt rosa på ögonen, och såklart tog jag bort läppstiftet innan jag fotade, men det var fantastiska Shocking Coral från Gosh.

Som vanligt var det MAC Pro Longwear och Rimmels lösa puder i ansiktet, tillsammans med Niveas Chantal Thomass rouge Stay Real. Jag contourade lite med en bronzer av okänt ursprung med.

Jag vill också visa denna häftiga looken som jag hittade på kameran:



Dessutom så måste jag också meddela att jag lyckats slarva bort min kamerasladd, under denna tiden jag inte bloggat, så jag kan inte ladda min kamera! Iiihk! Men se jag löser nog det på ett eller annat vis, jag ska försöka hålla igång bloggandet  ordentligt nu! Kärlek på er alla

Preview



Såhär ser jag ut nu, fast jag ska ha glasögon på mig också - en blind bloggerska är en dålig bloggerska, right?
En liten närmare titt på ögonen kommer senare! Puss

Lippa i ett nötskal

Idag tänkte jag berätta lite mer om mig själv.

Jag går ett naturliknande program som är inriktad mot fysik (en spetsutbildning!), det är en underbar klass jag går i och vi har alltid skoj ihop.
När jag inte är i skolan så hittar ni mig oftast vid datorn med World of Warcraft eller i full fart att läsa bloggar, browsa 9gag eller ebay-shoppa. Det händer ju också att jag är ute (oftare än vad man kan tro med tanke på det jag nyss berättade) och shoppar, fikar eller hänger med nån polare. Ca två gånger i veckan träffar jag min pojkvän som jag varit tillsammans med i snart två år, resterande dagar spelar vi tillsammans.
Min favoritfärg är röd och min favoritmat är falukorv med makaroner, jag föredrar också tv-serier framför filmer.

Nåja, nog om detta.
Ikväll ska jag på tjejmiddag, då ska jag sminka upp mig så någon gång inatt kan ni förvänta er nagel -och makeup bilder!
Detta är utgångsläget:

Elva frågor

Som bekant så har jag inte bloggat på sistone - för illa, visst?
Jag har haft en rätt oinspirerad period och bara varit osminkad eller endast burit lite mascara, eyeliner och läppstift, inte särskillt roligt att visa upp...

Men så taggade Viola of Killercolours (http://rodeo.net/killercolours/) mig i dennahära elva frågor "utmaningen".
Aha, utmärkt anledning att ta upp detta projektet igen tänkte jag!
Här är frågorna som Viola ställde till mig och en grupp andra bloggerskor, komplett med spännande svar om mig!

1. Varför började du skönhetsblogga?
Primärt för att kunna spara bilder på olika looker jag har haft, för att kunna finna inspiration i framtiden, eller bara minnas hur jag brukade sminka mig förr. Såklart för att andra också ska kunna finna inspiration i det jag gör - jag gillar att kunna sprida lite lärdom och glädje till andra.

2. Om du hade fått möjligheten att få makeup-produkten i dina drömmar, vilken skulle det vara?
Jadu, detta var en kluring. Om man får helt fritt hitta på nåt så skulle det vara en foundation som inte släpper genom någon olja, inte är allt för tung på huden men ändå döljer mina ringar under ögonen, som håller i mååånga timmar utan att piffas till och som inte behöver pudras under dagen.
Om det ska vara en existerande produkt så skulle det nog få bli Sugarpills ögonskuggspaletter. Jag gillar skarpa färger!

3. Vilken produkt i ditt makeup-föråd är mest onödig?
Concealerpaletten jag köpte på ebay - sega concealers som är hemska att arbeta med. Ångrar att jag köpte den från början. Känner inte att jag har en annan produkt som är direkt onödig, jag försöker att bara köpa saker som man kan använda till vettiga saker!

4. Vem är din stilikon och varför?
Åh, ytterligare en luring! Jag har en rätt varierad stil så jag kan inte riktigt identifiera mig med någon rent klädmässigt. Men om jag måste välja någon så får det nog bli Atypi (http://atypi.blogg.se/).
Snyggt klädd, häftig stil som utstrålar självsäkerhet och styrka.

5. När du känner dig som skit, vilken hudvårdsprodukt behöver du för att komma back on track?
Min kaffe/kakao/honungskrubb som jag knåpat ihop själv. Jag tvättar mitt ansikte som bekant endast med saker jag skulle kunna tänka mig äta. Den rengör, dödar bakterier, skrubbar bort död hud och gör en mjuk och fin, det krävs knappt nån olja för att smörja efteråt eftersom att kakaon och kaffet är så rika på olja.

6. Vilken produkt/färg skulle du aldrig kunna bli trött på? (om jag förstått frågan rätt)
Lila. Lila finns i en sådan evig variation att jag hade kunnat använda det till ögonskugga, mascara, eyeliner, läppstift och rouge. Ett ljust lila läppstift för våren eller skolan eller en mörkt, nästan svart lila läppstift för häftiga kvällar på party och ett plommonlila läppstift för enkla höstmåndagar liksom.


7. Vilken parfym/makeup-produkt/hudvårdsprodukt får dig att känna dig odödlig?
Definitivt min MAC Pro Longwear foundation. Helt perfekt för mig med oljig hud som inte behöver täckas så mycket. Sitter i evigheter med! Den är nära min drömfoundation i fråga två.

8. Vad är din största makeup-synd (eller skyldiga nöje)?
Antagligen att jag alltid har så mycket allt - mycket ögonbryn, mycket eyeliner, mycket läppstift osv. Fast detta är definitivt ett nöje! Jag gillar att vara mycket för det mesta.
Eller så är det att jag helt enkelt inte ser alla missar jag gör när jag sminkar mig i och med att jag inte kan ha mina glasögon!

9. Har du någonsin blivit dömd (på ett dåligt sätt) för att du är en skönhetsbloggare?
Nope, inte vad jag vet om! Mina kompisar verkar tycka det är bra iallafall.

10. Vem är ditt största stöd i livet?
Hmh, det var svårt. Rent spontant skulle jag vilja säga min kille, han är alltid stöttande på alla sätt och vis, till exempel så blir han inte sur om jag ringer och väcker honom på kvällarna för att jag börjat tänka på läskiga saker som gör att jag inte kan somna, står ut med mitt eviga bossande och att jag är så svår att tas med vad gäller förseningar, planering och vilka filmer man ska se.
Det får nog bli han, det är skönt att ha någon som inte tycker att jag är för jävlig (förutom mina föräldrar) fastän jag är så lättirriterad from time to time och blir helknäpp för småsaker.

11. Katthår i alla dina mascaror eller sprickor i dina tre favoritögonskuggor?
Katthår i mascarorna. Jag har svarta ögonfransar redan så det gör inte så mycket om jag inte kan använda mascara! Vill jag ha en mer dramatisk look kan jag ju bara ta ett par lösfrallor ju.



Ja, nu läser jag ju tyvärr inte några fler skönhetsbloggar utom killercolours och någon enstaka som hon taggade. Känns tråkigt att tagga tillbaka Killercolours och att dubbeltagga de övriga.
Jag hoppas att det inte gör något!
Idag har jag tyvärr ingen kamera, men imorgon ska jag fotografera mina snygga, svarta naglar med guldglittriga tippar - nästan lite nyår över dem!

Kärlek tills vidare


RSS 2.0